Obrazovni centri
KARLOVAC VARAŽDIN
Ivora - škola informatike | Međunarodna suradnja
Međunarodna suradnja

Projekt SEM


Kao partner na projektu SEM u suradnji s Gospodarskom školom iz Varaždina izgradili smo moderni e-Learning sustav.

Gospodarska škola je izgradila online e-Learning obrazovne smjerove iz sljedećih područja:

  • Osnivanje i vođenje malih i srednjih trgovačkih društava
  • Turistički animator
  • Ruralni turizam i korištenje fondova
  • Njegovateljica
  • Knjigovodstvo obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG-a)
Login za virtualnu mrežu: Projekt SEM - mreža
Anketni upitnik za poslodavce: Projekt SEM - anketa

Projekt "RaiCO"


U suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU Ivori je odobren projekt „RaiCo“ koji polaznicima škole omogućava odlazak na međunarodnu praksu. Tim projektom svim nezaposlenima nudi se mogućnost stjecanja radnog iskustva u inozemstvu. Projektom je predviđen odlazak za 25 polaznika IT smjerova na praksu u Irsku i Češku Republiku. Odobrena su sljedeća zanimanja: AutoCAD dizajner, mrežni administrator, web programer, grafički dizajner i računalni operater. Datum odlaska na praksu bio bi 19.01.2013. datum povratka je nakon 4 tjedna ili 12 tjedana, sve ovisi o kojem smjeru i državi se radi. Na osnovu prijavljenih polaznika izvršit će se odabir kandidata prema unaprijed određenim zahtjevima poduzeća u kojima će se praksa održavati, te samim projektom.

Međunarodna praksa u IVORI


S ciljem ekspanzije na inozemna tržišta, Ivora je za potrebe istraživanja tržišta angažirala 5 praktikantica iz različitih dijelova svijeta.

Tijekom 6 tjedana rada u Ivori praktikantice će detaljno istražiti obrazovni sustav svoje zemlje, obrazovnu kulturu svojih građana, potrebe tržišta rada i trendove u obrazovnoj politici. Prezentirane informacije odlučujući su faktor za donošenje odluke o ekspanziji Ivore.
Osim istraživanja, praktikantice su prezentirale svoju zemlju i običaje polaznicima Ivore, što je izazvalo oduševljenje i navelo polaznike da sudjeluju u raspravi i tako saznaju više o pojedinoj zemlji.

Adela iz Rumunjske o Hrvatskoj misli sve najbolje: „Hrvatska je mjesto gdje bi se voljela vratiti u bilo koje doba, mjesto gdje bi želja živjeti… to je mjesto gdje se  „Bog želio odmoriti pa je posljednjeg dana, sav u suzama , osjetivši miris mora, nakon  napornog rada stvorio Hrvatsku“ (George Bernard).  To je bila prva rečenica koju sam pročitala o Hrvatskoj. Odlučila sam doći u Varaždin s ciljem profesionalnog i osobnog razvoja.


Programi za cjeloživotno obrazovanje - 2012


U okviru Programa za cjeloživotno obrazovanje za rokove u veljači 2012, Ivora je ostvarila partnerstvo na sljedećim inozemnim projektima:

# Naziv projekta Vrsta programa Ustanova nositelj
1. YOU SEE Youth in Action, 4.3. CESIE, Italija
2. The inclusion puzzle Youth in Action, 1.1. CESIE, Italija
3. ProPass LdV Partnership Znam i Moga, Bugarska
4. European Schools Through Experimental Innovation and Quality LdV Transfer of Innovation Epralima
5. PRO-LO LdV Transfer of Innovation CESIE, Italija
6. Forum firends Youth in Action Znam i Moga, Bugarska
7. Rescue LdV Transfer of Innovation Passport Europe, Francuska


Projekti Ivore u okviru Programa za cjeloživotno obrazovanje, veljača 2012
# Naziv projekta Vrsta programa Ustanova nositelj
1. Raising competence level for groups at risk LdV IVT mobility IVORA
2. International competences for managers LdV PLM mobility IVORA
3. Quality assurance with QF implementation LdV partnership IVORA
 

Suradnja na Lifelong learning projektima - QAISE (Quality assurance using ISE)


QAISE (Quality assurance using ISE) je projekt unaprjeđenja kvalitete i učinkovitosti u radu obrazovne ustanove čineći joj konkurenciju na tržištu obrazovanja. Osim velike prednosti koju ISE nudi obrazovnim ustanovama, važno je naglasiti i suradnju s nadležnim tijelima i vladinim agencijama kojima sustav pruža informacije za pravilno odlučivanje.

Neki od osnovnih rezultata projekta su prilagodba informacijskog sustava na jezike i standarde pojedinih zemalja u kojem djeluju partnerske ustanove; Poljska, Italija, Portugal, Mađarska te instalacija informacijskog sustava u partnerskim centrima za obrazovanje odraslih.

Projekt je prijavljen na LLL program „Prijenos inovacija“ Agencije za mobilnost i programe EU.

iSmartISE (Information System of Education) je IT rješenje razvijeno u okviru projekta CARDS 2003 uz financijsku podršku EU te iz vlastitih sredstava.

Osim za interne potrebe u vlastitim obrazovnim centrima (desetak najvećih gradova u Hrvatskoj), sustav se koristi i u nekoliko obrazovnih ustanova u zemlji. (HEP - Nastavno obrazovni centar hrvatske elektroprivrede (HEP-NOC) itd.)

Cjelokupni ISE sustav u potpunosti je razvijen s Microsoft razvojnim alatima 2008, kao smart client aplikacija, dok se podaci čuvaju u sustavu za upravljanje bazom podataka (Microsoft SQL Server 2008).
To znači da se većina modula izvodi kao Windows aplikacija u nekoj od novijih verzija Windowsa (Windows XP SP2 ili noviji).   Baza podataka nalazi se na posebnom (dedicated) serveru u središtu Ivore, Varaždinu na 100 Mbit stalnom internet vodu.


Aktualni projektiAktivnostima kvalitete kontinuirano podižemo razinu svih edukativnih i komunikacijskih procesa koji nastaju u obrazovnom sustavu te ih implementiramo u sve poslovne jedinice.

Trenutno smo prijavljeni na četiri projekta koji će zasigurno osuvremeniti obrazovanje u regiji i učiniti ga dostupnijim, atraktivnijim i traženijim od strane pojedinaca i kompanija.

CARDS 2004"Life-long learning in the field of insurance and management" odvijao se od 26.06.2007 do 26.06.2008. u ukupnom iznosu od cca. 60.000,00 €.

Projektom se školovao veliki broj nezaposlenih osoba za zanimanje zastupnik osiguranja. Po uspješnom završetku programa edukacije, više od 30% polaznika našlo je svoje mjesto u stalnom zaposlenju kod različitih gospodarskih subjekata.

U projektu CARDS 2004, Life-long learning in the field of insurance and management, sudjelovali su partneri HZZ - područna služba Slavonski Brod i Generali osiguranje Zagreb.


CARDS 2003Upgrading of vocational education and training schools program odvijao se u razdoblju od 23.05.2006 do 23.05.2007 i to u pet županija.
Ukupna vrijednost projekta iznosila je cca. 250.000,00€Razvijen je složeni informacijski sustav ISE (Information system for Education) koji na multidimenzionalnim osnovama planira, kontrolira, unapređuje i validira sve aktivnosti koje nastaju u obrazovnom procesu usmjeravajući rezultat u stanje kvalitete i poticanja boljeg odnosa svih organizacijskih linija.

Sustavom su razvijeni moduli:
ISE Referada, ISE Imenik i ISE Ispiti.

Svaki od navedenih modula ima na desetke podmodula koji surađuju u izmjenama informacija te potiču kvalitetu i kreativnost u horizontalnoj i vertikalnoj liniji upravljanja.


Copyright © 2020 Ivora - škola informatike | Sva prava pridržana
Website Security Test

Edukacija

Management