Obrazovni centri
ZAGREB KARLOVAC VARAŽDIN RIJEKA

Ivora - škola informatike | Knjigovodstveni operater
Knjigovodstveni operater
Trajanje: 150 sati
Uvod
Program usavršavanja za zanimanje knjigovodstveni operater, s pravom upisa u radnu knjižicu poseban naglasak stavlja na praktičnu nastavu, a prema satnici najopsežniji je nastavni program u Ivori. Tijek predavanja usmjeren je na polaznike koji se po prvi put susreću s knjigovodstvom, ali i one koji se njime već bave. Za polaznika koji želi naučiti nešto novo, proširiti svoja znanja i steći uvid u cjelovitu sliku knjigovodstva ovaj je smjer pravi izbor!

Osposobljenost
Pohađanje ovog obrazovnog smjera omogućit će polaznicima da svladaju knjiženja poslovnih događaja u skladu s važećim zakonskim propisima, izradu različitih vrsta obračuna (plaća, amortizacije, blagajne, žiro računa, PDV-a, ulaznih i izlaznih računa), te izradu izvještaja koji se podnose nadležnim tijelima, ali isto tako i pružaju neophodne informacije za donošenje poslovnih odluka upravi tvrtke.

Cilj
Cilj nam je osposobiti polaznike za obavljanje knjigovodstvenih poslova u različitim vrstama gospodarskih subjekata, te im usaditi samopouzdanje i želju za daljnjim razvojem i napretkom.

Opis i trajanje nastavnih sadržaja
Teoretski dio nastave polaznicima pomaže bolje razumjeti obveze i pravila knjigovodstva, dok je praktični dio nastave usmjeren ka primjeni usvojenih znanja, a pomoć pri tome pružit će knjigovodstveni program Synesis. Uz to, polaznici će upotpuniti i znanja o radu sa softwerom koji je neophodan u uspješnom vođenju uredskog poslovanja (Windows, MS Word i Excel, Internet).

Rad u MS Office paketu
Uvod u računovodstvo
(osnove knjigovodstva, isprave, poslovne knjige, računski plan)
Imovina – osnovna sredstva
Novac, novčano poslovanje, blagajna
Materijal, skladište
Obveze i kapital
Dohodak (plaće, honorari, putni nalozi, kadrovska)
Troškovi, porez na dodanu vrijednost
Trgovina, ugostiteljstvo
Obrtnici
Završni račun
Cjenik i uvjeti plaćanja - na upit
Copyright © 2017 Ivora - škola informatike | Sva prava pridržana
Produced by: CloudSoft
Website Security Test

Edukacija

Management