Obrazovni centri
KARLOVAC VARAŽDIN

Ivora - škola informatike | Grafički/a dizajner/ica
Grafički/a dizajner/ica
Trajanje: 150 sati
Uvod
Grafički dizajn, kao sredstvo vizualne komunikacije, sve prisutna je pojava u modernom društvu. Bilo kakvo predstavljanje, objavljivanje, prenošenje i označavanje informacija događa se posredstvom grafičkog dizajna. Svaki proizvod i informacija ima potrebu u što boljem svjetlu predstaviti se potrošačima i konzumentima. Tu nastupa grafički dizajner...

Osposobljenost
Pohađanjem ovog obrazovnog smjera polaznik će biti upoznat s principima tiskarske djelatnosti, elektroničkim oglašavanjem i izdavaštvom, te u skladu s time ovladati tehnikama izrade raznih sredstava vizualne komunikacije. Uz same osnovne principe dizajna, polaznik će biti osposobljen u radu s alatima za izradu, obradu i manipulaciju grafičkim elementima kao što su tipografija, fotografija i slično.

Cilj
Cilj nam je polaznike osposobiti da samostalno osmišljavaju i izrađuju konstante vizualnog identiteta, te nakon toga izrađuju i pripremaju za tisak materijale poput plakata, brošura, tiskovina i slično.

Opis i trajanje nastavnih sadržaja
Polaznici će na početku biti upoznati s radom na računalu i u operativnom sustavu Windows. Nakon toga slijedi uvod u grafički dizajn, njegova područja primjene, osnovni principi i svrha. Slijedi obrada i izrada rasterske grafike u najjačem alatu iz tog područja danas, računalnom programu Adobe Photoshop CS4. U programu Adobe Illustrator CS4 nastavljamo sa osposobljavanjem za izradu vektorske grafike. U računalnom programu Adobe InDesign CS4 polaznici se uče radu na stolnom izdavaštvu (magazini, novine, knjige...). Također polaznici će naučiti pripremu materijala za tisak, te na kraju izraditi vizualni identitet i njemu pripadajuću knjigu standarda.

Rad u operativnom sustavu Windows
Uvod u grafički dizajn
Adobe Photoshop CS4
Adobe Illustrator CS4
Adobe InDesign CS4
Izrada vizualnog identiteta
Cjenik i uvjeti plaćanja - na upit
Copyright © 2020 Ivora - škola informatike | Sva prava pridržana
Website Security Test

Edukacija

Management