Obrazovni centri
ZAGREB KARLOVAC VARAŽDIN

Ivora - škola informatike | Grafički/a 3D dizajner/ica
Grafički/a 3D dizajner/ica
Trajanje: 160 sati
Uvod
Stjecanjem znanja polaznik postaje neovisni 3D umjetnik i svoju kreativnost može izraziti na bilo kojem području multimedije. To podrazumijeva prije svega rad u stvaranju reklama, sudjelovanje u internacionalnim timovima za izradu 3D igara, animacija, vizualizacije. Veliki broj poslova 3D dizajna dolazi iz marketinških agencija, televizijskih kuća, arhitektonskih firmi, dizajnerskih studija za izradu video igara kao što su, Blizzard, Electronic Arts, Rockstar games, Microsoft te filmskih kompanija kao što su Lucas Arts, Paramaunt, 20th Century Fox. Školovanjem za ovaj smjer polaznici će istražiti neizmjerne mogućnosti oslobađanja i upotrebe vlastite mašte i kreativnosti. Na Vama je samo da se odlučite priključiti tisućama dizajnera diljem planete koji svakodnevno stvaraju maštoviti 3D svijet.

Osposobljenost
Tijekom velikog broja sati praktične nastave i vježbi polaznici će biti osposobljeni za arhitektonsko modeliranje, modeliranje jednostavnih i složenih 3d oblika, prirodno i studijsko osvjetljenje, renderiranje za prezentacije industrijskog i arhitektonskog dizajna, animacije za prezentacije, animacije 3d likova za video igre, izrade materijala za 3d objekte, te specijalni efekte za film i video.

Cilj
Cilj nam je osposobiti polaznike da postanu samostalni 3d dizajneri u jednom od  najtraženijih poslova na tržištu dizajna. Polaznici će steći znanje za široku paletu poslova koje će moći obavljati, od arhitektonskih vizualizacija, animacije i specijalni efekti za film i video do rada na izradi video igara.

Opis i trajanje nastavnih sadržaja
Polaznici će se prvo upoznati sa svijetom 3d dizajna i koje sve mogućnosti pruža. U uvodnom dijelu će naučiti sve o granama 3d dizajna, i poslovima 3d modelera, texture illustratora, animatora, rigging specialist-a, te ostalih podgrupa dizajnera. Prije samog rada s programom, polaznici će naučiti kako se odvijaju procesi izrade vizualizacija, od koncept nacrta do gotove ilustracije ili animacije.

Rad s alatima. 3d studio max je glavni program koji će polaznici koristiti, upoznat će se s njegovim mogućnostima, sučeljem, načinom rada, te glavnim i pomoćnim alatima. Zatim će proći sve tehnike izrade 3d vizualizacije, od modeliranja do završne renderiranje slike ili animacije.

Uvod u 3d dizajn, smjerovi dizajna
3d alati i tehnike
Modeliranje - arhitektonsko i organsko modeliranje
Materijali i izrada tekstura za objekte
Svjetlo u 3d prostoru - postavljanje kvalitetne rasvjete
Renderiranje - izrada gotovih 2d vizualizacija ili animacija
Rigging - priprema objekata za animaciju
Animacija gotove scene
Post produkcija
Napredne tehnike
Vježbe
Izrada završnog rada
Cjenik i uvjeti plaćanja - na upit
Copyright © 2020 Ivora - škola informatike | Sva prava pridržana
Website Security Test

Edukacija

Management