Obrazovni centri
KARLOVAC VARAŽDIN

Ivora - škola informatike | Web dizajner/ica
Web dizajner/ica
Trajanje: 130 sati
Uvod
Internet je danas najveći, najslobodniji i najbrže rastući medij na svijetu. Danas svaki poslovni subjekt ima potrebu biti prisutan na internetu, a isto tako biti u toku s njegovim razvojem i trendovima. Nezamisliv broj novih web stranica čeka na izradu, a isto tako za jako veliki broj postojećih očekuje se redizajn ili ponovna izradu. Posao web dizajnera jedan od najtraženijih poslova na svijetu. Kvalitetno znanje s područja web dizajna lansira web dizajnera direktno u žarište svjetskog tržišta internet tehnologija. Kroz moderan pristup nastavi, najnovija saznanja u Web dizajnu direktno se prenose polaznicima i omogućava im savladavanje svih vještina potrebnih za bavljenje Web dizajnom.

Polaznik će biti osposobljen za
Pohađanjem ovog obrazovnog smjera polaznik će naučiti prvenstveno kvalitetno dizajnirati web stranicu, organizirati sadržaj i izraditi praktičnu navigaciju. Nakon toga, polaznik će biti osposobljen web stranicu kvalitetno i ispravno izraditi koristeći najnovije metode i alate, a zatim tu web stranicu objaviti na internetu, te ju temeljito optimizirati za tražilice. Također polaznik će biti upoznat s različitim internet tehnologijama, te biti upućen u rad na velikim web projektima, odnosno na suradnju s web programerima i web developerima.

Cilj
Cilj nam je osposobiti polaznike za samostalnu izradu, dizajn, uređivanje, optimiziranje i postavljanje web stranice na mrežu, te ih upoznati s tehnologijama i trendovima na Internetu.

Opis i trajanje nastavnih sadržaja
Polaznici će na početku biti upoznati s radom na računalu i u operativnom sustavu Windows. Nakon toga slijedi upoznavanje s web stranicama, njihovom strukturom i mogućnostima. Slijedi  upoznavanje i rad s xHTML jezikom i CSS jezikom pomoću kojih se web stranice izrađuju. Prelazi se na rad u Adobe Dreamweaver CS4, najjačem alatu za izradu web stranica u kojem će se izrađivati grafička sučelja i dizajniranje web stranica. Upoznavanje s web animacijom u programu Adobe Flash CS4. Na kraju polaznici rade seminarski rad, odnosno izrađuju samostalnu funkcionalnu web stranicu.

Rad u operativnom sustavu Windows
Uvod u Web dizajn
xHTML jezik i CSS jezik
Dreamweaver CS4
Izrada grafičkog sučelja (Photoshop CS4)
Izrada flash animacija za Web
Seminarski rad
Cjenik i uvjeti plaćanja - na upit
Copyright © 2020 Ivora - škola informatike | Sva prava pridržana
Website Security Test

Edukacija

Management