Obrazovni centri
ZAGREB KARLOVAC VARAŽDIN

Ivora - škola informatike | Pomoćna kuhar/ica
Pomoćna kuhar/ica
Trajanje: 150 sati
Kuharski posao sastoji se u pripremanju svih vrsta toplih i hladnih jela. To podrazumijeva odabir i pripremu namirnica, određivanje tehnologije pripremanja hrane i samo njezino pripremanje (kuhanje, pečenje, prženje, pirjanje i drugo), kao i pripremu za posluživanje jela. Na osnovi normativa i zahtjeva ugostiteljskoga objekta u kojemu rade, kuhari sastavljaju dnevne i tjedne jelovnike. U skladu s tim jelovnicima naručuju i preuzimaju namirnice. Kako se sve namirnice ne troše isti dan, kuharova je dužnost da ih uskladišti i očuva od kvarenja. Budući da sudjeluju u svim tehnološkim fazama pripreme hrane, kuhari rukuju brojnim kuhinjskim strojevima, alatima i posuđem različite namjene. Glavni kuhari usklađuju rad kuharskoga i pomoćnog osoblja te organiziraju cjelokupan rad u kuhinjama. 

Znanja koja polaznik stječe završetkom programa: 
  • Primijeniti pravila osobne higijene, higijene prostorija, uređaja i pribora
  • Koristiti se uređajima i priborom na ispravan i siguran način
  • Odabrati namirnice po kvaliteti, sastavu, podrijetlu i svojstvima
  • Pripremiti i mehanički obraditi odabrane namirnice
  • Izraditi različite vrste jednostavnih jela (juhe, umake i salate) prema recepturi
  • Primijeniti mjere zaštite na radu, zaštite od požara i osnovne prve pomoći te koristiti potrebna zaštitna sredstva i opremu
Cilj:
Cilj obrazovanja je osposobljavanje za poslove pomoćni kuhar/kuharica. Polaznici stječu potrebna znanja iz područja kuharstva, pripreme hladnih, toplih jela i slastica i stječu znanja iz područja organizacije poslova u ugostiteljstvu.

Uvjeti upisa:
U program osposobljavanja za obavljanje poslova Pomoćnog/e kuhara/ice može se upisati osoba koja ima završenu minimalno srednju školu, 18 godina života i državljanstvo Republike Hrvatske te uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.
Cjenik i uvjeti plaćanja - na upit
Copyright © 2020 Ivora - škola informatike | Sva prava pridržana
Website Security Test

Edukacija

Management