Obrazovni centri
ZAGREB KARLOVAC VARAŽDIN

Ivora - škola informatike | Računalni/a operater/ka
Računalni/a operater/ka
Trajanje: 120 sati
Uvod
Smjer Računalni operater je jednostavno rješenje za one koji žele samostalno unositi podatke i obrađivati tekst na računalu. Danas je poznavanje korištenja računala neophodno svima koji žele uspješno konkurirati na tržištu rada bilo da traže novi posao ili žele napredovati na postojećem. Po završetku ovog smjera to svoje znanje moći ćete dokazati i Uvjerenjem o usavršavanju te ga upisati u radnu knjižicu. U novo uređenim i potpuno opremljenim informatičkim učionicama Ivore te uz stručnu pomoć iskusnih predavača rad i snalaženje na računalu postat će vam potpuno laki i dostupni.

Osposobljenost
Tijekom predavanja polaznik će naučiti izrađivati poslovna pisma, dopise, kreirati tablice i grafikone, izrađivati kalkulacije i prezentacije, samostalno instalirati programe i sami održavati svoje računalo. Moći ćete se povezivati s drugim računalima u mreži i koristiti se Internetom kao iskusni „surferi“.

Cilj
Cilj nam je osposobiti polaznike za obavljanje administratorskih poslova u različitim vrstama gospodarskih subjekata, te im usaditi samopouzdanje i želju za daljnjim razvojem i napretkom.

Opis i trajanje nastavnih sadržaja
Teoretski dio nastave polaznicima pomaže bolje upoznati sastav računala, razne načine administriranja i instaliranja programa. Prije toga polaznici će upotpuniti i znanja o radu sa softverom koji je neophodan u uspješnom vođenju poslovanja. Prije svega to se odnosi na operacijski sustav Windows XP, MS Word, MS Excel, multimedijalne i mrežne programe.

Dijelovi računala
Rad sa operacijskim sustavom Windows XP
Obrada teksta (MS Word)
Proračunske tablice (MS Excel)
Multimedija i mreže računala
Završno ponavljanje i seminarski rad
Cjenik i uvjeti plaćanja - na upit
Copyright © 2020 Ivora - škola informatike | Sva prava pridržana
Website Security Test

Edukacija

Management