Obrazovni centri
ZAGREB KARLOVAC VARAŽDIN

Ivora - škola informatike | Pčelar/ica
Pčelar/ica
Trajanje: 130 sati
Pčelarstvo je specifična grana stočarstva koja se bavi uzgojem pčela i proizvodnjom meda i ostalih proizvoda koji imaju ljekovita svojstva. Ciljevi edukacije za obrazovni smjer „Pčelar“ su usvajanje potrebnih znanja i vještina za formiranje pčelinjaka, proizvodnja i obrada pčelinjih proizvoda, seljenje pčela, poznavanje najvažnijeg medonosnog bilja u konvencionalnoj i ekološkoj proizvodnji, usvajanje znanja o specifičnim pčelinjim bolestima, njihovo poznavanje,prepoznavanje, preventiva i suzbijanje. Program je verificiran od strane Ministarstva znanosti,obrazovanja i športa RH, a po završetku se zvanje upisuje u radnu knjižicu. Certifikat koji se dobiva po završetku zadovoljava uvjete stručne osposobljenosti kao jedan od preduvjeta koje pred proizvođače postavlja Europska Unija za stavljanje meda i ostalih pčelinjih proizvoda na tržište.

Znanja koja polaznik stječe završetkom programa: 
Po završetku programa polaznik će biti osposobljen za: Radove na pčelinjaku, proizvodnju i obradu pčelinjih proizvoda, seljenje pčelinjaka, poznavanje najvažnijeg medonosnog bilja, poznavanje, prepoznavanje i suzbijanje pčelinjih bolesti, primjenjivanje zaštitnih sredstava i opreme te korištenje alata i opreme potrebne za rad.

Cilj
Cilj obrazovanja je osposobljavanje za poslove pčelara/pčelarice. Polaznici stječu potrebna znanja o životnim potrebama pčela, korisnostima i odnosu prema okolišu i savladavaju vještine pristupanja košnici, radu s pčelama.

Uvjeti za upis u program:
U program osposobljavanja za obavljanje poslova Pčelara/Pčelarice  može se upisati osoba koja ima završenu minimalno osnovnu školu, 18 godina života i državljanstvo Republike Hrvatske te uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.
Cjenik i uvjeti plaćanja - na upit
Copyright © 2020 Ivora - škola informatike | Sva prava pridržana
Website Security Test

Edukacija

Management