Obrazovni centri
ZAGREB KARLOVAC VARAŽDIN

Ivora - škola informatike | Voditelj/ica ureda- program usavršavanja
Voditelj/ica ureda- program usavršavanja
Trajanje: 200 sati
Uvod
Program usavršavanjaodraslih s pravom upisa u radnu knjižicu za zanimanje voditelj ureda predviđen je za osposobljavanje polaznika za administrativne i tajničke poslove u privatnim poduzećima, stručnim službama poduzeća, raznim uredima, organima uprave, te u svim javnim ustanovama. Obrazovni, stručni i iskusni predavači omogućit će visoku kvalitetu izvođenja nastave te u potpunosti omogućiti svim polaznicima uspješno savladavanje programa.

Osposobljenost
Polaznici će se usavršiti u primjeni pravopisa hrvatskoga jezika u poslovnom komuniciranju, usvojiti znanja poslovnog engleskog ili drugog stranog jezika, biti upoznati s primjenom važećih pravnih propisa u poslovanju poslovnih tajnika/ca, usvojiti osnovne pojmove o pravu i pravnim normama, steći znanja  iz osnova računovodstva i financija te osnovnih knjigovodstvenih i ekonomskih pojmova. Upoznati će se sa sredstvima financiranja, načinom poslovanja i vođenja poslova, raspodjelom prihoda, poslovnoj etici i poslovnoj tajni, te psihologiji uspjeha u stresnim i konfliktnim situacijama.

Cilj
Cilj programa je polaznike naučiti kako uspješno obavljati osnovne uredske poslove (primanje, razvrstavanje, evidentiranje i arhiviranje dokumenata; pisanje i oblikovanje svih vrsta dopisa, poslovnih razgovora, dogovora, izvještaja i zapisnika i sl.), kako izvrsno poznavati uporabu korisničkih računalnih programa (Word, Excel, Internet, E-mail, Power Point), kako izvrsno vladati poslovnim engleskim jezikom,  uspješno obavljati osnovne financijske i računovodstvene poslove, kako  izraditi poslovni i marketinški plan i kako  upoznati tehnike i vještine uspješne komunikacije i prezentacije.

Opis i trajanje nastavnih sadržaja
Otvaranje gospodarstva prema inozemstvu i sve veći broj privatnih poduzeća nužno su počeli utjecati i na zahtjeve koji se postavljaju tajnicama. Od njih se danas traži ne samo klasično prespajanje telefona, najavljivanje posjete, posluživanje kave i tipkanje pisama. Poradi bržeg tempa rada, sve više poslovnih Ijudi očekuje da im tajnice prerastu u asistentice, koje će ih svojim obrazovanjem i vještinom osloboditi ne samo velikog dijela rutinskih poslova, već i koje složenije obveze. Tražene kvalifikacije variraju zavisno o prirodi posla, ali je sve očitija potreba za obrazovanijim tajnicama, sa znanjem jednog ili više stranih jezika, poznavanjem rada na PC-u, pravopisa, prava i pravnih propisa, knjigovodstveno-financijskih poslova... Suvremena tajnica mora poznavati, pored osnovnog bontona, i pravila poslovnog ponašanja i komuniciranja, način pisanja poslovnih dopisa, kako na našem, tako i na stranom jeziku (najčešće engleskom ili njemačkom). Također, mora poznavati sve 'trikove' upravljanja vremenom, kako bi obavila maksimum posla za minimum vremena.
 
Cjenik i uvjeti plaćanja - na upit
Copyright © 2020 Ivora - škola informatike | Sva prava pridržana
Website Security Test

Edukacija

Management