Obrazovni centri
ZAGREB KARLOVAC VARAŽDIN

Ivora - škola informatike | Pomoćni/a pekar/ica
Pomoćni/a pekar/ica
Trajanje: 140 sati
Kruh je najveći izvor energije i proteina. Da bi ga ispekli, pekari moraju pripremiti smjesu od koje mijese tijesto . Potrebne količine sastojaka određuju vaganjem. Tijesto zatim oblikuju u željenu veličinu i oblik te slažu u limove za pečenje. Nadziru proces dizanja i pečenja. Pekari se služe vagama, košarama, sitima, pekarskim lopatama, kolicima za prijevoz itd. Rukuju strojevima i uređajima za miješanje i oblikovanje tijesta. Polaznici će naučiti opsluživati i nadzirati sve vrste peći: zemljanih, parnih, električnih, kanalnih te automatskih. Kruh i peciva se izrađuju od različitih žitarica kao što su : pšenica, kukuruz, raž i sl. Posebna pažnja se pridodaje higijeni i održavanju čistoće radnih prostora.


Znanja koja polaznik stječe završetkom programa: 
  • Primijeniti pravila osobne higijene, higijene prostorija, uređaja i pribora
  • Koristiti uređaje, strojeve, pribor i inventar na ispravan i siguran način
  • Odabrati namirnice po kvaliteti, sastavu, podrijetlu i svojstvima
  • Pripremiti i mehanički obraditi odabrane namirniceza izradu pekarskih proizvoda
  • Izraditi različite vrste jednostavnih pekarskih proizvoda prema recepturi
  • Primijeniti mjere zaštite na radu, zaštite od požara i osnovne prve pomoći te koristiti potrebna zaštitna sredstva i opremu

Cilj
Cilj obrazovanja je osposobljavanje polaznika za poslove pomoćnog pekara/ice.

Uvjeti upisa:
U program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju pekar/icamože se upisati osoba koja ima završenu osnovnu školu, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje navedenih poslova te sanitarnu iskaznicu.
za posloveličioca/teljicemože se upisati osoba koja ima završenu minimalno osnovnu školu, 18 godina, liječničku potvrdu medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti obavljanja poslova ličioca/teljice.
 
Cjenik i uvjeti plaćanja - na upit
Copyright © 2020 Ivora - škola informatike | Sva prava pridržana
Website Security Test

Edukacija

Management