Obrazovni centri
ZAGREB KARLOVAC VARAŽDIN RIJEKA

Ivora - škola informatike | Pomoćni pekar
Pomoćni pekar
Trajanje: 140 sati
Uvod
Kruh je najveći izvor energije i proteina. Da bi ga ispekli, pekari moraju pripremiti smjesu od koje mijese tijesto . Potrebne količine sastojaka određuju vaganjem. Tijesto zatim oblikuju u željenu veličinu i oblik te slažu u limove za pečenje. Nadziru proces dizanja i pečenja. Pekari se služe vagama, košarama, sitima, pekarskim lopatama, kolicima za prijevoz itd. Rukuju strojevima i uređajima za miješanje i oblikovanje tijesta. Polaznici će naučiti opsluživati i nadzirati sve vrste peći: zemljanih, parnih, električnih, kanalnih te automatskih. Kruh i peciva se izrađuju od različitih žitarica kao što su : pšenica, kukuruz, raž i sl. Posebna pažnja se pridodaje higijeni i održavanju čistoće radnih prostora.

Nakon završetka programa polaznici će naučiti:
-          Poznavati vrste i namjenu opreme u pekarskoj radionici
-          Pravilno koristiti i održavati aparate i uređaje u pekarskoj radionici.
-          Poznavati važnost higijene kao prevencije trovanja hranom i pojave zaraznih bolesti.
-          Izraditi osnovne vrste kruha i peciva.
-          Odabrati sirovine, napraviti zamjes, oblikovati, ispeći i uskladišti proizvod
-          Koristiti na siguran način aparate i uređaje u pekarskoj radionici
-          Koristiti mjere osobne zaštite
-          Znati pružiti neophodnu prvu  pomoć  u  slučaju  ozljede do dolaska stručnih osoba

Cilj
Cilj obrazovanja je osposobljavanje polaznika za poslove pomoćnog pekara/ice.
Cjenik i uvjeti plaćanja - na upit
Copyright © 2017 Ivora - škola informatike | Sva prava pridržana
Produced by: CloudSoft
Website Security Test

Edukacija

Management